El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha animat avui dissabte les joventuts del seu partit a fer possible l'"hegemonia política" de l'esquerra independentista a Catalunya, i ha destacat el "fracàs" de les forces que defensaven les retallades "i ara demanen inversions".

Durant la clausura del congrés del Jovent Republicà, el també vicepresident de la Generalitat, ha assegurat que, en aquests moments de pandèmia, "ha quedat clar que l'individualisme, que era un dels elements fonamentals de l'hegemonia política i ideològica neoliberal, ja no serveix".

"Cal una mirada col·lectiva. Davant d'aquesta crisi, els que defensaven fa uns anys les retallades ara s'apunten ràpidament a les polítiques keynesianes i demanen que el govern injecti recursos", ha subratllat, per apuntar a continuació que això demostra "el fracàs" de les polítiques "neoliberals".

L'organització juvenil d'ERC ha renovat aquesta nit la seva direcció, en la qual Kènia Domènech assumeix el càrrec de portaveu nacional, en substitució de Pau Morales.

En l'acte de cloenda d'aquest 29è Congrés, que s'ha celebrat de manera telemàtica a causa de la Covid-19, Domènech ha advocat per "debilitar els poders de l'Estat" i "internacionalitzar" el conflicte català.

En aquesta línia, ha assegurat que "cal una sortida política al conflicte i aquesta es diu amnistia", una fórmula que veu amb bons ulls perquè "implica l'assumpció de l'error per part de l'Estat".