El conseller d´Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut que el Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions (màxim de sis persones a Catalunya) a causa de la seva baixa capacitat de contagi. «En parlarem amb el Procicat. Però això ho han de decidir els metges i les autoritats sanitàries», ha comentat Sàmper a Rac1. Ha remarcat que es tractarà d´un «Nadal diferent» per evitar arribar a una tercera onada. En paral·lel, el titular d´Interior ha assegurat que no hi ha prevista cap modificació del confinament municipal pel pont de la Puríssima.

Segons Sàmper, després dels primers dies de reobertura de bars, restaurants i terrasses «la majoria de restauradors i clients ho estan fent bé». «Havíem detectat algunes imatges de terrasses amb més de 10 persones i picaresca d´alguns propietaris, però són un fet minoritari», ha apuntat el conseller d´Interior. «Hi han hagut algunes sancions, però sense ser excessiu», ha puntualitzat Sàmper, que ha afirmat que els operatius de policia municipal i Mossos d´Esquadra han tingut més «una funció empàtica i pedagògica per explicar com s´han de fer les coses».

Finalment, el conseller s´ha referit a la possibilitat de passar de tram de desescalada amb més rapidesa i ha avisat que «el canvi està supeditat a criteris purament mèdics».

«Només es passarà de tram si estem per sota de 0,9 de l´RT i baixant ingressos hospitalaris. Perquè això passi hem de fer les coses bé», ha conclòs Sàmper.