La presidenciable de JxCat en les pròximes eleccions catalanes, Laura Borràs, s'ha marcat com a objectius, després de vèncer en les primàries del partit, fer la millor candidatura possible per guanyar els comicis del 14F i "arribar a la independència" de Catalunya.

L'actual portaveu de JxCat al Congrés ha arrasat a les primàries d'aquesta formació celebrades aquest cap de setmana, en imposar-se amb un 75,8% dels vots al seu rival, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet.

En una compareixença després d'anunciar-se els resultats, Borràs ha llançat un missatge d'"unitat" al seu partit, però també a la resta de forces sobiranistes: "Faig una crida a tot l'independentisme a sumar per garantir un Govern nítidament independentista a Catalunya i un Parlament nítidament independentista".

"Sempre he dit que les victòries de partit han de ser victòries de país, sobretot després de l'1 d'octubre. Vam néixer amb l'1-O i avui hem posat una altra pedra que ho faci possible en el 14F, perquè Junts farem la millor candidatura possible per guanyar aquestes eleccions i aconseguir la independència", ha dit.

Borràs ha considerat que en aquestes primàries "no ha perdut ningú", sinó que "ha guanyat Junts i la democràcia", i ha dirigit un agraïment a Calvet i Jordi Ferrés -el tercer aspirant que va retirar la seva candidatura a última hora-, al partit i al seu equip.

Però especialment ha volgut "destacar el suport de Quim Torra", ja que ella és una de les persones més fidels a l'expresident català i aquest li va donar suport des de l'inici quan va presentar la seva candidatura a les primàries.

"La vostra força és la meva força i ara tota aquesta força és la nostra. La posem al servei de Carles Puigdemont, de l'esperit de l'1-O, dels presos polítics i dels exiliats, que van començar aquest camí, i d'aquest projecte transversal i d'unitat que és el nostre partit. El posem al servei del país", ha asseverat.

Borràs ha defensat que no s'ha de triar entre gestió o independència: "No volem ni podem triar. Volem poder gestionar la independència, perquè ens permetrà gestionar el país que volem ser. Independència? És clar que sí. Gestió? És clar que també", ha manifestat.

"Amb el vostre suport farem història. Dividits som història i junts la farem. 'Visca Catalunya lliure!", ha sentenciat, entre aplaudiments i crits de "presidenta, presidenta".

Per la seva banda, Damià Calvet ha "felicitat" Borràs per la seva "gran victòria" i tots els afiliats per l'"altíssima participació": "Aquestes primàries, Laura, són la primera de les victòries que ens han de portar a la independència", li ha expressat.

El conseller de Territori ha explicat que ha parlat aquesta tarda amb Puigdemont i amb l'exconseller Josep Rull (qui compleix condemna a la presó i de qui va ser mà dreta durant anys) per "comprometre's a seguir, passés el que passés amb el resultat -ha apuntat -. Continuaré posant el meu esforç i tota la meva capacitat de treballat al servei de JxCat".