29 de novembre de 2020
29.11.2020
Regió7

El Lluçanès reclama la mobilitat durant els caps de setmana

El territori té 7.500 habitants repartits entre 13 municipis, i el confinament és «una ruïna» per a bars i restaurants

29.11.2020 | 01:08
El Lluçanès reclama la mobilitat durant els caps de setmana

El Lluçanès reclama la mobilitat els caps de setmana per garantir la supervivència del sector turístic. En total, hi viuen 7.500 habitants repartits entre 13 municipis, i això fa difícil mantenir el negoci amb el confinament municipal de cap de setmana.

Per això, el territori demana que es permeti la mobilitat entre els pobles del Lluçanès i garantir així la supervivència del sector turístic. «Han fet cafè per a tots i la situació no és la mateixa a la ciutat que al món rural», lamenta el president del Consorci del Lluçanès, Marc Sucarrats.

«El problema del coronavirus és a les aglomeracions de gent que aquí no tenim. Llavors, per què ens tracten igual? Si el problema fos del món rural, em pregunto si tancarien les ciutats». Així s´expressa el president del Consorci del Lluçanès, Marc Sucarrats, que lamenta que la normativa s´apliqui de la mateixa manera a les ciutats que als pobles petits.

Les cases de turisme rural estan pràcticament tancades des del setembre per culpa del confinament municipal i, a les portes del desembre, un dels mesos més forts de l´any, la situació és «insostenible». Davant d´aquest panorama, el Consorci del Lluçanès ha fet arribar un manifest al Govern perquè revisi la situació i faci una excepció en aquest territori. Ara esperen resposta i confien que es replantegi la situació abans del pont de la Puríssima.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook