El Lluçanès reclama la mobilitat els caps de setmana per garantir la supervivència del sector turístic. En total, hi viuen 7.500 habitants repartits entre 13 municipis, i això fa difícil mantenir el negoci amb el confinament municipal de cap de setmana.

Per això, el territori demana que es permeti la mobilitat entre els pobles del Lluçanès i garantir així la supervivència del sector turístic. «Han fet cafè per a tots i la situació no és la mateixa a la ciutat que al món rural», lamenta el president del Consorci del Lluçanès, Marc Sucarrats.

«El problema del coronavirus és a les aglomeracions de gent que aquí no tenim. Llavors, per què ens tracten igual? Si el problema fos del món rural, em pregunto si tancarien les ciutats». Així s´expressa el president del Consorci del Lluçanès, Marc Sucarrats, que lamenta que la normativa s´apliqui de la mateixa manera a les ciutats que als pobles petits.

Les cases de turisme rural estan pràcticament tancades des del setembre per culpa del confinament municipal i, a les portes del desembre, un dels mesos més forts de l´any, la situació és «insostenible». Davant d´aquest panorama, el Consorci del Lluçanès ha fet arribar un manifest al Govern perquè revisi la situació i faci una excepció en aquest territori. Ara esperen resposta i confien que es replantegi la situació abans del pont de la Puríssima.