El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa ha assegurat aquest dilluns que ERC i ERCPSCquan diuen que no formarien part d'un Govern en què hi fos l'altre i que "faran un tripartit".

En declaracions als mitjans des de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Carrizosa ha lamentat que el PSC no s'unís a una coalició electoral constitucionalista "per càlculs purament polítics de la cúpula" de la formació socialista.

Més enllà, el president del grup de Cs al Parlament ha acusat el PSC de "mirar cap a un altre costat" davant la corrupció d'ERC.

Carrizosa ha criticat els casos de corrupció com el 3% de Convergència o el cas Voloh, que segons Cs esquitxa "algunes conselleries d'ERC" que "s'haurien entrevistat amb aconseguidors en plena pandèmia".

"El separatisme es creu immune davant la corrupció", ha dit Carrizosa, que s'ha referit en aquest sentit a la investigada Laura Borràs, elegida candidata de JxCat en les eleccions al Parlament.

"La senyora és l'ambaixadora del fugat a Waterloo, és una persona involucrada en delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i falsedat documental", ha dit sobre Borràs, de qui ha afegit: "feia contractes per un amic quan dirigia l'Institut de les Lletres Catalanes i li deia com falsificar factures per donar-li contractes".

Segons el candidat de Cs el 14F, "tot això està sent investigat judicialment, però el separatisme fa el de sempre, dir que se'ls investiga perquè són independentistes".