El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va reconèixer ahir que els nens fins a 14 anys «podrien no comptar» en la limitació que es preveu a 10 persones per Nadal. En declaracions a Ràdio4 i La2, va dir ahir que això «està sobre la taula» però que no es vol «donar una imatge de molta obertura» que calia acabar-ho de decidir per portar-ho al Procicat. El Govern anunciarà aquesta setmana les recomanacions per al Nadal, que Argimon va dir que segurament seran de màxim 10 persones de dues bombolles, o com a molt una tercera. D´altra banda, es va mostrar optimista amb el pas al tram dos del pla de reobertura el proper dilluns i va assegurar que s´anunciarà entre demà i dijous si això és així i en quines condicions.

«No són grans contagiadors i possiblement no haurien de comptar, podrien no comptar», va reconèixer Argimon, en relació als menors de 14 anys. Tot seguit va dir però que cal buscar el «balanç» per evitar que una mesura d´aquest tipus es malinterpreti com una obertura que ara per ara no és recomanable.

Argimon va alertar que fer-se tests d´antígens pel seu compte per celebrar les trobades nadalenques pot donar una «falsa seguretat» i va afirmar que, sota tots els conceptes, s´ha de mantenir una «certa seguretat». El secretari va demanar que es compleixin les recomanacions que s´anunciaran, que seran prou «estrictes». El secretari va dir entendre la preocupació per com celebrar el Nadal però va afegir que la fita no és el Nadal sinó els mesos de pandèmia que queden encara. Així, va dir que l´objectiu és arribar al gener «amb bones dades» ja que «és possible que per ell mateix (el coronavirus) comporti una tercera onada.