L´Hospital de Sant Andreu ha iniciat la fase de desescalada d´aquesta segona onada de l´epidèmia tancant una unitat covid-19 i habilitant-la de nou per a l´atenció sociosanitària habitual.

Segons va comunicar ahir el centre assistencial, es tracta de la Unitat 2A, amb capacitat per a 23 persones.

Sant Andreu té actualment quatre unitats d´aïllament per a pacients amb covid, amb un total de 75 places: la unitat 4 (14 llits), la unitat 3B (13 llits), la unitat 3A (17 llits) i la unitat 6 (31 llits).

L´Hospital de Sant Andreu va arribar a tenir durant la primera onada 138 ingressats per coronavirus simultàniament, mentre que en aquesta segona onada la xifra màxima van ser els 86 pacients infectats del dia 19 de novembre.

Ahir, el centre assistencial manresà tenia 63 persones ingressades a les unitats d´aïllament (o en habitacions que han estat aïllades) per covid-19.

Diumenge hi havia 66 persones ingressades a les unitats d´aïllament i dimarts passat eren 79. Des del 19 de novembre, el nombre d´ingressats per l´epidèmia ha anat a la baixa. Sant Andreu ha arribat a desplegar fins ara quatre fases del seu pla de contingència contra el virus, que està format per sis etapes.

Sant Andreu va comunicar que en les anteriors 24 hores tres persones havien rebut l´alta a domicili; una persona va passar de ser positiva a negativa i una altra va ingressar. Des del 15 d´octubre ha atès 130 ingressos , 28 altes i hi ha hagut 23 defuncions.