Els Mossos d´Esquadra han denunciat els tres adults d´una família que dissabte passat es va saltar el confinament municipal, amb dos menors a bord, i van haver de ser rescatats pels Bombers després que el seu cotxe quedés atrapat per la neu a la carretera del Coll de Pal.

Segons van informar ahir els Bombers i els Mossos, els fets van tenir lloc dissabte passat, quan cap a les 10.30 hores del matí els equips d´emergència van rebre l´avís que un vehicle amb cinc persones a bord havia quedat atrapat per la neu al quilòmetre 21 de la BV-4024, a Coll de Pal, a prop de Bagà.

Els Bombers van enviar dos equips al lloc i, tot i ajudar la família a posar les cadenes al turisme, finalment van comprovar que no podien seguir la marxa, de manera que els van evacuar fins a Bagà.

Els Mossos d´Esquadra han denunciat els tres adults que circulaven en el turisme, amb dos menors, per haver esquivat el confinament municipal, vigent a Catalunya durant els caps de setmana des de mitjans d´octubre per evitar la propagació del coronavirus.

A més, la família es va desplaçar fins a la zona nevada sense l´equipament adequat i amb la meteorologia adversa, si bé de moment els Bombers no han decidit si s´inicien els tràmits per cobrar aquest rescat, com fan en cas d´imprudència flagrant.