Els dinars i sopars de Nadal a Catalunya podran ser de 10 persones, segons el Departament de Salut, que decidirà entre aquests dilluns i dimarts si els menors de 14 anys compten o no igual que els adults en aquest còmput, segons ha avançat el secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon. A més, aquestes 10 persones no podran ser de més de 2 bombolles diferents, o com a molt una tercera.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ja va explicar dissabte que el govern català estava estudiant amb els tècnics la possibilitat d'excloure els nens del còmput per a les limitacions de persones que poden acudir als sopars, atès que els experts han constatat que tenen baixa capacitat de contagi. "No són grans contagiadors i possiblement no haurien de comptar, podrien no comptar", ha reconegut Argimon, en declaracions al programa 'Cafè d'Idees' de La 2.

Tot seguit ha dit però que cal buscar el "balanç" per evitar que una mesura d'aquest tipus es malinterpreti com una obertura que ara per ara no és recomanable. Ha alertat que fer-se tests d'antígens pel seu compte per celebrar les trobades nadalenques pot donar una "falsa seguretat" i ha afirmat que, sota tots els conceptes, s'ha de mantenir una "certa seguretat". El secretari ha demanat que es compleixin les recomanacions que s'anunciaran, que seran prou "estrictes". Argimon ha assegurat entendre la preocupació de la gent per com celebrar el Nadal però ha afegit que la fita no és el Nadal sinó els mesos de pandèmia que queden encara. Així, ha dit que l'objectiu és arribar al gener "amb bones dades" ja que "és possible que per ell mateix (el coronavirus) comporti una tercera onada".

Possible pas a la fase 2 el dilluns 7

De cara al pont de la Constitució, el responsable de Salut Pública de Catalunya ha opinat que, amb les dades epidemiològiques actuals, es podrà passar a fase 2 el dilluns dia 7, encara que amb un confinament comarcal.

També ha apuntat que no descarta que a certs territoris dels alumnes de les escoles puguin estar el tercer trimestre d'aquest curs sense mascareta, quan ja la campanya de vacunació de virus estigui en marxa a Catalunya.

Segons la seva opinió, no és la millor opció que les farmàcies facin testos d'antígens, tal com reclama la Comunitat de Madrid, encara Argimon tampoc ho ha descartat sempre que es compti amb els mitjans adequats.