La portaveu d´ERC, Marta Vilalta, va felicitar ahir la diputada Laura Borràs per haver guanyat les primàries de JxCat, encara que li va demanar «no equivocar-se d´adversari, que és l´Estat», i va dir no entendre «l´obsessió» de JxCat en contra d´Esquerra Republicana en lloc d´«enfortir les aliances».

La portaveu d´ERC va desitjar «tota la sort» a Borràs de cara al futur, tenint present que «quant millor els vagi a totes les formacions independentistes, el moviment independentista serà més fort». Segons Vilalta, l´ideal és que «cada partit intenti sumar més suports des del seu espai, és a dir, ERC des del centreesquerra i JxCat des del centredreta», ja que va dir estar convençuda que això «és el millor camí per aconseguir la república catalana».

Vilalta no va voler valorar que Borràs digués ahir mateix que no donarà suport a cap govern que no sigui «netament independentista», en al·lusió a la fórmula de «govern de concentració» que preconitzen líders d´ERC per sumar els comuns i la CUP, a més dels partits del Govern. «No entrarem en el joc de veure qui és més independentista, perquè aquest és un debat estèril», va puntualitzar, abans de dir que «tots els partits independentistes han de treballar per la independència i buscar els punts de trobada» en comptes d'enaltir les discrepàncies.