Reducció dràstica de nous positius a Manresa i al Bages d´una setmana per l´altra.

A Manresa, del 14 al 20 de novembre van ser detectats 215 mentre que del 21 al 27 només 125, un 42% menys.

Aquesta forta baixada s´ha produït de forma sobtada perquè fa tres setmanes hi havia pràcticament els mateixos nous positius, 217, que en fa dues, 215. Així que la reducció s´ha concentrat en la darrera setmana de la què el departament de Salut de la Generalitat ha aportat dades.

La mateixa tendència s´ha produït al conjunt de la comarca del Bages, que del 7 al 13 de novembre va comptabilitzar 421 casos confirmats per PCR o test d´antígens; del 14 al 20, 380 i del 21 al 27, 218. El percentatge de reducció en una setmana va ser el mateix que a Manresa, el 42%.

Tant Manresa com el conjunt de la comarca mantenen els indicadors a la baixa. A Manresa, el risc de rebrot continua per sobre de la mitjana catalana, amb 331 punts, i la velocitat, per sota, amb 0,79. El Bages presenta valors menors tant en risc de rebrot, 251, com en velocitat de contagi, 0,77, i també està per sobre de la mitjana en el primer i per sota en el segon.

L´altra cara de la moneda torna a ser el Solsonès, que és la segona comarca catalana en risc de rebrot i velocitat de contagi, tot i que els indicadors van a la baixa. El que vol dir que les altres comarques catalanes evolucionen més favorablement.

A més, els nous casos confirmats van a l´alça, en direcció contrària amb el que passa a la majoria de comarques.

Del 14 al 20 de novembre van ser detectats 13 noves persones positives de coronavirus per PCR o test d´antígens. La setmana següent, del 21 al 27 de novembre, van ser 32.

Al Berguedà la situació continua millorant i es troba com a principis de setembre pel que fa a risc de rebrot, 111, i velocitat de contagi, 0,44. La comarca és a punt de baixar dels cent punts que marca la Generalitat com a frontera per tenir un risc alt de rebrot. La comarca va estar per sota el maig, el juny, el juliol i la major part de l´agost.

El Moianès continua amb la desescalada, però mantenint-se per sobre de la mitjana en risc de rebrot, 273, i per sota en velocitat de contagi, 0,51.

A l´Anoia passa el contrari i està per sota en risc de rebrot, 187, i per sobre en velocitat de transmissió, 1,09.

A l´Alt Urgell, els indicadors van a la baixa i s´acosten a la mitjana catalana mentre que a la Cerdanya encara són alts amb 404 de risc de rebrot i 1,14 de velocitat de transmissió.