La polèmica pel dúmping fiscal que el Govern i altres executius autonòmics atribueixen a la Comunitat de Madrid va arribar ahir al Parlament. Després d´una pregunta del líder del PPC, Alejandro Fernández, durant la sessió de control, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va defensar la seva queixa i, de passada, el pacte al qual el seu partit, ERC, ha arribat amb el Govern espanyol per intentar acabar amb aquesta pràctica. «El que volem és que els rics paguin arreu el que els correspon, a Catalunya, a Madrid i a Luxemburg», va dir Aragonès, que va arremetre contra el «nacionalisme espanyol» que assegura que demostra el líder dels populars.

I és que Alejandro Fernández va acusar l´independentisme de portar «el procés en decadència» fins a «escenaris inimaginables». «És impossible imaginar un escenari més humiliant per a un català, independentment de la seva ideologia. No volen liderar res, només fotre Madrid», va etzibar el popular, que va considerar que l´estratègia d´ERC contra el dúmping fiscal de Madrid ha donat «una imatge de Catalunya envejosa i rondinaire». I en resposta a una pregunta d´ERC durant la sessió de control al Govern, Aragonès va denunciar que la rebaixa fiscal de la Comunitat de Madrid és «competència deslleial a la resta de territoris» i va recordar que el Parlament ha aprovat diverses vegades la denúncia d´aquest «dúmping fiscal». «No demanem res a la Comunitat de Madrid que no s´hagi demanat a països com Luxemburg. No exigim que els treballadors de Madrid paguin més, sinó que els rics que resideixen a Madrid, en residències fiscals a vegades fictícies, paguin el que els correspon», va defensar.

D´altra banda, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va afirmar ahir que Catalunya «pateix dos virus»: el de la covid-19 i el de la «nefasta gestió» de l´Executiu central en relació amb la «protecció social i econòmica» de la ciutadania. Budó es va expressar així en la compareixença al Parlament amb el vicepresident català amb funcions de president, Pere Aragonès, per a donar compte de les mesures preses per a fer front a l´avanç del coronavirus.