El president dels EUA, Donald Trump, s´ha quedat una mica més sol després que el seu fiscal general, William Barr, anunciés que el Departament de Justícia no ha trobat cap prova d´un frau que pugui alterar el resultat de les eleccions guanyades pel demòcrata Joe Biden.

Barr havia donat suport a les teories conspirativas de Trump abans de la contesa sobre el vot per correu i una vegada clara la victòria de Biden va ordenar en un moviment sense precedents a tots els seus fiscals que investiguessin les abundants però infundades denúncies de frau electoral.

Setmanes després, les recerques no van obtenir resultats i Barr va abandonar dimarts el vaixell de Trump en afirmar en una entrevista amb l´agència AP que els seus fiscals no han pogut provar el suposat frau que el president manté que va haver-hi contra ell, convertint-se en la deserció de més alt perfil fins avui.

D´altra banda, Trump ha donat a entendre que podria tornar a presentar-se a les eleccions presidencials de 2024 en assegurar durant una recepció a la Casa Blanca que si els recursos que ha presentat contra el resultat dels comicis d´enguany fracassen, els ciutadans tornaran a veure´l «en quatre anys». En un vídeo penjat a Facebook per un dels assistents a l´acte, Trump insisteix als presents que ha guanyat les eleccions i que els resultats han estat «manipulats» en contra seva. «Certament aquest ha estat un any inusual. Guanyem les eleccions, però a ells no els agrada», va sostenir el mandatari.