La Policia Local d´Igualada ha interposat un total de 80 denúncies relacionades amb incompliments de mesures sanitàries al llarg de la primera setmana de la desescalada en les restriccions sanitàries que havia imposat el govern per la pandèmia de la covid-19.

Segons va informar ahir l´Ajuntament de la capital anoienca, la majoria de les denúncies que ha posat la policia local aquests dies han estat per no portar mascareta, amb un total de 26, i per incomplir les restriccions de mobilitat relatives amb el toc de queda, amb un total de 37, que no permet desplaçaments des de les 10 del vespre fins les 6 del matí.

A banda també s´han imposat un total d´11 denúncies per incompliment del nombre màxim de persones en una trobada i també s´han aixecat actes a sis a establiments per incomplir la limitació d´aforaments vigent.

Per aquestes raons la tinenta d´alcalde d´Igualada, Carlota Carner, va fer una ahir crida a «fer les coses bé» i a «la prudència» davant l´actual situació que s´ha generat per la pandèmia. Carner també va voler deixar clar que la Policia Local «vetllarà per minimitzar els comportaments de risc».