El líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, va culpar de la falta de recursos per ajudar sectors afectats per la covid-19 «el dèficit fiscal» i no «el dúmping fiscal de Madrid», i va rebutjar «una LOAPA financera», en al·lusió a l´acord pressupostari pactat per ERC.

En el debat monogràfic sobre la gestió contra la pandèmia que va tenir lloc ahir al Parlament, el president del grup de JxCat no va desaprofitar l´ocasió per carregar indirectament contra ERC, amb qui el seu partit governa.

«No deixarem de posar damunt de la taula la necessitat de disposar de més recursos», va indicar abans de preguntar-se «quants diners es podrien dedicar» als sectors més afectats per la pandèmia amb «els diners corresponents al dèficit fiscal crònic que pateix Catalunya» respecte a Espanya. «El problema no és el dúmping fiscal de Madrid, sinó el dèficit fiscal», va afirmar Batet en al·lusió a un dels acords pressupostaris pactats per ERC amb el Govern de PSOE-UP, i que alguns partits han interpretat com un intent per harmonitzar la pressió fiscal a tot l´Estat.

Segons Batet, per disminuir el dèficit fiscal «no fa falta acceptar una LOAPA financera, sinó reclamar a l´Estat els recursos» que corresponen a Catalunya. Va concloure, en aquest punt, que «l´Estat espanyol ens va en contra», i va lamentar que el Govern «vulgui decidir unilateralment com es reparteixen les ajudes comunitàries» de la covid-19. «Sense economia no hi ha vida, i l´Estat no ens ajuda» a aconseguir «l´equilibri entre l´economia i la vida», va afegir a manera de resum el líder parlamentari de JxCat, que va intervenir minuts després que ho fes el del grup d´ERC al Parlament, Sergi Sabrià. Sabrià va centrar la seva intervenció a valorar «l´èxit» de les mesures aplicades pel Govern català per aconseguir «doblegar la corba» de contagis, encara que va demanar «ser molt prudents per no haver de fer marxa enrere».

«Això està a les nostres mans, i les dades dels últims dies haurien de servir-nos d´advertiment», va afirmar abans de recordar a Cs que la Comunitat de Madrid, lluny de ser un exemple positiu, ha trigat tres vegades més a doblegar la corba que Catalunya.