L´endemà que la Fundació Althaia comuniqués una mort per covid-19, l´ens assistencial manresà va fer públic que s´havien produït dues defuncions més a causa de l´epidèmia que des del mes de març ha provocat un rosari inacabable fins ara de víctimes mortals.

Amb aquestes dues defuncions són 198 les que hi ha hagut a les instal·lacions de la Fundació Althaia durant l´epidèmia de coronavirus. A l´Hospital de Sant Andreu se n´han comptabilitzat 87 més, el que fa un total de 285 en centres assistencials de la capital del Bages.

Dia a dia la llista de víctimes mortals a causa del coronavirus en centres assistencials de la ciutat es fa més llarga i s´acosta més als tres centenars de persones que no han pogut superar la infecció.

Cal tenir en compte que no totes les morts es produeixen als hospitals o centres sociosanitaris, així que el nombre seria encara més elevat.

Ahir, les dades referents a l´afectació del coronavirus SARS-CoV-2 a la Fundació Althaia eren de 62 persones ingressades a l´àrea dedicada a la lluita contra la covid-19; 1.402 altes a pacients donades des del i una xifra acumulada de 198 defuncions.

En 24 hores, Althaia va donar quatre altes més, dimarts eren 1.398, i es va reduir en una persona el nombre d´ingressats.