El Procicat ha aprovat el pla de Nadal, que limita les reunions de Nadal a 10 persones incloent els infants, i que recomana relacionar-se amb dues altres bombolles, però en dies diferents, és a dir, que una bombolla quedi només amb una altra per Nadal, i després es trobi amb una segona un altre dia, per posar un exemple. El Procicat aconsella minimitzar la mobilitat i que es mantingui en l'entorn proper. En aquest sentit, parla de 'bombolla de Nadal', formada per persones que ja tenen contacte proper, com pares, fills i germans que visquin a prop. Cal evitar la interacció amb persones que viuen lluny i fa mesos que no es veu. Es permetrà la sortida d'usuaris de residències. El toc de queda s'allarga les nits de Nadal, Cap d'Any i Reis.

També es recomana que les reunions es facin a l'aire lliure sempre que sigui possible, tot i que està prohibit el consum d'aliments a l'espai públic. En espais tancats, cal ventilar durant la trobada, abans i després, i utilitzar la mascareta sempre que no s'estigui consumint res. El Procicat també demana limitar la durada de les reunions.

Pel que fa a les trobades amb persones que viuen en residències, podran sortir els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, així com, l'1, el 5 i el 6 de gener. Es facilitaran les visites sempre que la situació epidemiològica ho permeti. També es permetran les sortides de cap de setmana i les sortides més llargues d'un cap de setmana i inferiors a 3 setmanes (actualment previstes al protocol sectorial).

Les persones que visitin als residents o bé que els acullin als domicilis hauran de tenir una especial cura en el període de 7 dies anterior a la trobada, evitant qualsevol classe d'interacció social amb persones de fora de la bombolla de convivència, en tots els àmbits.

Els perímetres dependran del tram d'obertura

Pel que fa a la mobilitat territorial i el retorn a domicili, els perímetres s'ajustaran en funció del tram d'obertura progressiva, però en tot cas es recomana que la mobilitat es minimitzi i es mantingui en l'entorn proper. També es permetrà el retorn al domicili familiar de les persones que es trobin fora de Catalunya per motius laborals o d'estudis. Tot plegat, però, complint les mesures establertes pel govern espanyol, és a dir, amb una prova negativa si s'arriba des de fora de l'Estat.

Pel que fa al confinament nocturn, a la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any es flexibilitzarà fins a la 1.30 hores. La nit de Reis, el confinament nocturn s'endarrereix fins a les 23 per facilitar l'activitat comercial fins a les 22 hores.

Pel que fa a la restauració, els dies 24, 25 i 26 de desembre i els dies 31 i 1 de gener podran obrir per a grups de 6 persones per taula o grups de taula. Per a la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any es permetrà l'obertura al públic fins a la 1. Es recomana fer ús de les terrasses i els espais a l'aire lliure preferentment, i reforçar la ventilació dels establiments. L'ocupació de la restauració s'ajustarà a la limitació de percentatge vigent per cada tram.

Per últim, tota activitat de cultura popular s'haurà de realitzar de forma adaptada: només en espais perimetrals amb control d'accessos per evitar les aglomeracions i registre previ. Es recomana que les activitats es desenvolupin preferentment a l'aire lliure i, en el cas d'activitats amb mobilitat o d'activitats en espais tancats, caldrà la preassignació de seients. No estaran permesos els parcs de Nadal o similars.

Pel que fa a l'organització i desenvolupament de proves esportives que no siguin competicions oficials, queda condicionada a garantir tres aspectes: que el nombre màxim de participants que es poden trobar alhora sigui el mateix que correspon al nombre de persones per a reunions -és a dir, 10 persones en el cas d'assolir el tram 3 del pla d'obertura progressiva-, que s'eviti el contacte entre aquests grups i que assisteixi públic.