El Ministeri de Defensa ha posat en coneixement de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid el contingut del xat de militars retirats de l´Exèrcit de l´Aire en el qual parlaven d´un cop d´Estat contra el Govern i fins i tot mostraven el seu desig d´«afusellar 26 milions» de persones.

La conversa de WhatsApp, desvelada pel digital Infolibre, pertany a membres de la XIX promoció de l´Exèrcit de l´Aire, tots ja retirats, i inclou missatges contra l´Executiu de coalició, parla de «pronunciaments» i de la «mort» dels membres de Govern.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va decidir posar l´afer en mans de la Fiscalia, segons va confirmar ahir un portaveu del seu departament per si els fets reflectits en aquest xat són constitutius de delicte, «comès per persones a qui a més podria atribuir-se la condició de militars en actiu, sense ser-ho».

En el seu escrit a la Fiscalia, la ministra insta a investigar «la seva eventual rellevància penal, en defensa de la legalitat» i per «salvaguardar l´honorabilitat de les Forces Armades i dels homes i dones que les integren». «La seva conducta exemplar no té res a veure amb manifestacions que repugnen el respecte degut a una societat democràtica, pluralista i basada en la llibertat política i ideològica», va afegir Robles.