D´entre les 843 persones que es van sotmetre al cribratge poblacional realitzat a Solsona entre ahir i dijous, només una va donar positiu per covid-19.

Els resultats conviden a un optimisme moderat malgrat que des del Centre Sanitari del Solsonès demanen mantenir la prudència i continuar respectant les mesures de seguretat referents a la pandèmia.

La població de Solsona i comarca va respondre a la crida feta pel Departament de Salut i, finalment, es van realitzar gairebé un centenar més de testos d´antígens ràpids (TAR) dels que estaven previstos. L´ens de salut comarcal va agrair la col·laboració i el civisme mostrat per la població en tot moment, així com «l´absolut sentit de respecte vers la seguretat», el que va fer que les dues jornades es realitzessin de forma «controlada, tranquil·la i àgil». En determinats moments dels dos dies, però, es van formar cues no gaire llargues davant la Sala Polivalent de Solsona, on es van dur a terme les proves.

Tot i els bons resultats, la viròloga solsonina Rosa M. Pintó va llançar ahir un advertiment a través del seu compte de Twitter en el qual apuntava que cal tenir present que les proves han arribat a un baix percentatge de la població i que als TAR «se´ls escapa el 30 % de les persones asimptomàtiques». Per aquest motiu va recordar la importància de «l´ús correcte de la mascareta».

L´alcalde de Solsona, David Rodríguez, també va celebrar amb reserves el resultat del cribratge, especialment per les dates en què ens trobem i tenint en compte «el repunt d´afectació del coronavirus que està experimentant el país i que castiga, sobretot, la gent gran». «El test només determina l´estat de la persona en el moment concret en què s´hi sotmet, però l´endemà pot haver canviat», va recordar el batlle. S´apropa Nadal i els dies de festes familiars i aquest tipus de trobades «poden tenir conseqüències molt dures», motiu pel qual l´alcalde solsoní va demanar extremar les precaucions. Rodríguez va alertar que el que està passant a Itàlia, on la segona onada s´ha descontrolat, també podria reproduir-se aquí».