La policia catalana ha suspès de sou i feina dues mosses que van vexar, van qüestionar i es van riure d'una jove menor d'edat que havia acudit a comissaria per denunciar que havia sigut violada per dos homes.

Tal com ha avançat el diari 'Ara' i han confirmat a Efe fonts de la policia catalana, les dues mosses han sigut suspeses de les seves funcions -no s'ha concretat per quant temps- després que se'ls obrís un expedient disciplinari pels fets, que van passar el juny del 2019 en una comissaria de la comarca barcelonina del Maresme.

A causa del tracte rebut durant la seva declaració, la víctima va decidir posar una queixa, fet que va propiciar que la divisió d'assumptes interns analitzés el succeït i decidís finalment sancionar-les mosses per la seva actitud.

L'episodi es remunta a l'estiu de l'any passat, quan una noia, llavors menor d'edat i acompanyada de dues amigues, va denunciar que havia sigut violada dos dies abans per dos homes a la sortida d'una discoteca de Blanes (Girona).

«Si vas borratxa passen aquestes coses»

No obstant, les agents que la van atendre van qüestionar la credibilitat de la seva narració, mentre es van burlar del que li havia passat.

«Si vas borratxa passen aquestes coses», «si ets capaç de 'perrear', has de ser capaç de defensar-te», «si t'haguessin violat, vindries histèrica, estirant-te els cabells i molt més afectada» o «la teva narració dels fets no és creïble. On tens els morats que mostren que has sigut forçada» van ser algunes de les frases que li van etzibar les policies.