El president del Govern, Pedro Sánchez, va reivindicar ahir la majoria de 188 diputats d´onze formacions diferents que van donar suport dijous a l´aprovació al Congrés dels Pressupostos Generals de l´Estat (PGE) per a l´any 2021 -que ara s´han de tramitar al Senat-, i va postil·lar que l´inexplicable no és això sinó que hi hagi hagut formacions que no hagin recolzat uns comptes que són, al seu judici, «necessàris com l´aire que respirem».

El president va tornar a defensar-se així, encara que sense fer referència a això, de les dures crítiques que està rebent per part de l´oposició per haver sumat a aquesta majoria a formacions com ERC i EH Bildu, que el PP interpreta com «una traïció a Espanya».

En la compareixença que va oferir a Cantàbria després de reunir-se amb el president autonòmic, Miguel Ángel Revilla, Sánchez va assegurar que el suport d´onze grups parlamentaris a uns comptes que són imprescindibles, al seu judici, per afrontar la crisi, «és el normal» i no requereix explicació.

«El que és inexplicable és que hi hagi hagut grups que no hagin donat suport a uns Pressupostos que són tan necessaris com l´aire que respirem», va criticar als votants del no. «Deixar Espanya sense Pressupostos enmig de la pitjor crisi en un segle hauria estat com deixar un vaixell sense timó i motor enmig de la tempesta del segle», va emfatitzar.