04 de desembre de 2020
04.12.2020
Regió7

El segon cribratge massiu a Manresa es tanca amb 1.355 proves i 12 positius

A la biblioteca de l´Ateneu Les Bases s'hi van fer ahir testos durant deu hores

03.12.2020 | 23:39
Cua per fer-se el test antigènic ràpid a l?Ateneu Les Bases, ahir

La segona tanda de cribratges massius organitzada a Manresa ha permès localitzar dotze positius de covid asimptomàtics. En total, s´han realitzat 1.355 proves.

La biblioteca de l´Ateneu Les Bases va rellevar, ahir, la sala polivalent de la Font dels Capellans com a seu per fer-se els tests antigènics ràpids. S´hi van fer proves durant deu hores, repartides entre el matí i la tarda. Al matí hi van passar 364 persones i en van sortir quatre positius i a la tarda, 395 i tres positius més. A la Font dels Capellans es van fer 596 tests, amb cinc positius en total. L´objectiu de les proves organitzades pel Departament de Salut amb la col·laboració de l´Ajuntament era localitzar i aïllar persones que poden contagiar la malaltia perquè no tenen cap símptoma i, per tant, no saben que en són portadores.

Entre finals d´octubre i començaments d´aquest mes es va fer la primera tanda de cribratges massius a la capital del Bages. Durant sis dies es van realitzar 4.478 PCR i van servir per fer aflorar 46 positius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook