La sala Stroika reobre avui amb la pista de ball reconvertida en un espai de bar restaurant amb música punxada en directe. Ahir, els responsables del local ultimaven els preparatius per deixar a punt un local que ha estat tancat durant els darrers nou mesos i que ha buscat una alternativa d´oci diürn per sobreviure.

Així, els clients que avui tornin a trepitjar una sala que, mentre mantingui aquest format, es rebatejarà com a Pla Bé, trobaran una pista, inicialment, amb 22 taules amb quatre cadires cadascuna en un espai de més de 300 metres quadrats. «No tot s´ocuparà perquè no tot seran grups de quatre», apunta Dani Castellano, director de la Casa de la Música, amb seu a Stroika, que calcula una capacitat màxima d´una setantena de persones, menys del 10 % de la cabuda com a sala de concerts o discoteca. Entre les mesures preses, han potenciat la renovació de l´aire des de l´exterior, «que serà constant», diu, i sumen l´ajuda de tenir «un sostre alt». A l´escenari punxarà avui, de les 17.30 a les 21.30 h, el DJ Warsaw (Oriol Puig). Demà ho farà Buff Bay. Habituals de les sessions de nit i reconvertits, ara, en DJ de dia.

La intenció dels responsables de la sala és que quan no hi hagi concerts (que engegaran el dia 13 de desembre amb Juantxo Skalari a l´hora del vermut, a les 12 del migdia) sempre hi hagi un DJ punxant. Què es podrà escoltar? «Música festiva, com sempre havíem fet, però amb un volum completament diferent, molt més baix perquè ara la gent no ve a ballar, sinó a seure, menjar, beure i parlar», remarca Castellano. «Ha estat una decisió difícil perquè canviem de model i tampoc no en tenim cap per emmirallar-nos; és assaig i error», subratlla Castellano. Amb llicència de restaurant musical, ara els clients podran degustar, entre altres, noves cerveses, com Turia i Complot i, també, hi haurà tancs perquè se serveixin els mateixos usuaris. La carta, molt «bàsica», consistirà a menjar semipreparat a base de coques (tonyina, vegetal, formatges, cabra...) i tapes (pinxos, gambes a l´allet, pollastre teriyaki, patates tipus braves...). «De moment obrim amb aquesta fórmula i si funciona ja invertirem per poder servir menjars més elaborats». I és que la «lectura» que en fan és que «aquesta situació va per llarg» i Castellano no veu probable que «fins al setembre de l´any que ve puguem tornar a l´activitat habitual». Però si resulten eficaços els testos d´antígens per a l´oci nocturn, «també ho provaríem».