La protesta contra la llei de seguretat del Govern francès va prosseguir aquest dissabte en gairebé 90 ciutats del país -amb altercats en la marxa de la capital, París- malgrat que l´Executiu va anunciar la seva intenció de reformar els aspectes més polèmics del projecte.

Les manifestacions es van unir en aquesta ocasió amb altres convocades pels sindicats contra la precarietat creixent en l´ocupació. Les diferents convocatòries de les protestes van estar envoltades d´importants mesures de seguretat, després que dissabte passat algunes d´aquestes manifestacions acabessin amb disturbis i enfrontaments entre radicals i forces de l´ordre.

Ahir, de nou, la manifestació de París va acabar en enfrontaments i amb almenys vint-i-dos detinguts, segons va indicar el ministre francès de l´Interior, Gérarld Darmanin, en la xarxa social Twitter.

Els disturbis van tenir lloc en la part davantera de la manifestació, on grups de radicals van incendiar cotxes, van aixecar barricades i van destrossar mobiliari urbà i diversos aparadors. La policia va rebre, a més, projectils procedents dels manifestants, per la qual cosa va haver d´utilitzar gasos lacrimògens.

Els convocants consideren que no és suficient l´anunci del Govern de retirar l´article 24 de la seva llei, que controlava l´enregistrament i difusió d´imatges de les forces de l´ordre, la qual cosa va ser considerat com un atac a la llibertat de premsa i d´expressió.

L´Executiu va anunciar dimecres passat que aquest article serà totalment revisat i el president de França, Emmanuel Macron, va assegurar aquest passat divendres que en la seva nova formulació no estarà prohibit gravar i difondre imatges de policies i gendarmes.