L´exconsellera i candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, va obrir les portes del partit als que el van abandonar per sumar-se a JxCat i ara se senten «decebuts» per l´aclaparadora victòria de Laura Borràs en les primàries de Junts per a les eleccions Catalanes del 14 de febrer.

En una entrevista a l´Agència Efe, Chacón va assegurar que era «previsible» el resultat de les primàries de JxCat, en què Borràs va escombrar, amb el 75,8% dels vots, l´altre aspirant, Damià Calvet, que es va quedar en el 20,5% dels suports.

La derrota de Damià Calvet -un dels consellers que va deixar el PDeCAT al setembre per sumar-se a JxCat, el nou partit capitanejat per Carles Puigdemont- era segons Chacón una hipòtesi «probable», ja que dins de Junts «la facció quantitativament més important no és la que venia del Partit Demòcrata».

Segons Chacón, «les portes i les finestres del PDeCAT estan obertes» per als que s´ho «repensin» i vulguin tornar a les files del partit que van abandonar fa només uns mesos. «És clar que estan convidats a tornar, sense cap rancúnia, sense cap retret. Només faltaria, ens n´alegraríem moltíssim», va dir.