Un grup d'unes 300 persones, segons els organitzadors, s'han manifestat aquesta tarda de dissabte pels carrers de Barcelona en contra de les agressions al col·lectiu LGBTI i la "passivitat" del Govern espanyol i de la Generalitat davant d'aquesta situació, protesta que també s'està registrant en altres ciutats catalanes.

Segons ha explicat a Efe el portaveu d'una de les entitats organitzadores d'aquestes manifestacions, Crida LGBTI, Jordi Barber, aquest any s'han produït a Catalunya 173 agressions contra persones LGBTI, fet que suposa un creixement del 41% en els últims dos anys, "tenint en compte que el 70% de les agressions no es denuncien", ha precisat.

Barber ha assegurat que estan "en peu de guerra contra la violència LGBTIfobica" i que no toleraran que cap agressió es quedi sense resposta.Per això, han iniciat un cicle de mobilitzacions per fer front a "aquesta xacra" que, al seu parer, les administracions "estan tolerant".El detonant d'aquestes protestes està en les agressions que es van registrar a finals de novembre a Barcelona contra un jove gai i una jove transsexual.

La manifestació de Barcelona ha començat al Paral·lel i acabarà a la plaça Universitat. També s'han registrat protestes a altres ciutats, com Lleida, Tarragona, Reus, i Badalona.