«Qui bé busca, bé troba», va presumir ahir Pablo Iglesias. El vicepresident i líder d´Unides Podem va participar ahir en una reunió telemàtica amb els dirigents d´Izquierda Unida i els Comuns organitzada per celebrar l´aprovació dels pressupostos generals de 2021 amb els partits que van facilitar la investidura de Pere Sánchez i escalfar motors per a les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Iglesias va celebrar haver pogut convertir en sís els vots d´ERC (13 escons) i Bildu (5), que es van abstenir al gener quan es triava president de Govern. Ara, Iglesias es veu a si mateix com a líder d´aquesta coalició dins de la coalició. Els morats, els republicans i els abertzales sumen 53 diputats, un nombre que pot fer patir a Sánchez si se li posa en contra.

El vicepresident considera que és necessari que a partir d´ara aquestes dues formacions s´impliquin més en la governabilitat de l´Estat. Va demanar expressament que participin en la renovació de Consell General del Poder Judicial (CGPJ), malgrat que sap que per a això és obligatori el concurs de PP i que els de Pablo Casado estan bloquejant aquesta operació perquè rebutgen fins i tot que hi sigui el seu partit, Unides Podem. «Els ho direm molt clar: l´Estat no és un patrimoni de la dreta espanyolista espanyola. Nosaltres som tan espanyols com qualsevol i l´Estat ha de ser l´expressió del que voten els ciutadans », va afirmar.

En l´acte, l´alcaldessa de Barcelona i dirigent d´En Comú Podem, Ada Colau, va celebrar l´aprovació dels pressupostos, una demostració, en la seva opinió, que Espanya no és «de dretes pràcticament feixista». «A Catalunya se´ns deia que Espanya era irreformable, però sabíem que no era veritat», va declarar. La líder dels Comuns al Parlament i candidata a la Generalitat, Jéssica Albiach, va demanar que «més que salvar el Nadal, el que toca aquest any és salvar vides, llocs de treball i comerç de proximitat».