Dirigents dels partits independentistes van tornar a intercanviar retrets ahir, després que Josep Costa admetés haver participat en una reunió amb grups d´extrema dreta. Tot i rebre una pluja de crítiques a les xarxes, el vicepresident primer del Parlament va arremetre contra la petició d´Esquerra Republicana que dimiteixi per aquests fets.

A Twitter, Costa va retreure al president del Grup Parlamentari d´ERC, Sergi Sabrià, que divendres demanés la seva dimissió per «blanquejar l´extrema dreta». Sabrià es va fer eco divendres d´una polèmica reunió telemàtica celebrada dijous on van participar diversos representants de grups independentistes, incloses forces minoritàries d´extrema dreta com el Front Nacional de Catalunya o Força Catalunya, per explorar les possibilitats de conformar un front electoral unitari partidari de la via unilateral.

També el coordinador nacional d´ERC, Pere Aragonès, va lamentar que Costa participés en aquesta trobada. «Amb l´extrema dreta, ni a la cantonada», va contestar Aragonès a preguntes de la premsa. Respecte si considera que Costa hauria d´abandonar el càrrec a la cambra, Aragonès es va remetre a la petició de dimissió feta per Sergi Sabrià i va demanar «que cadascú tregui les seves conclusions».

Junts per Catalunya, per contra, va tancar files amb Costa. L´expresident Quim Torra va sortir en defensa del vicepresident del Parlament en un tuit on escrivia: «Si algú ha lluitat amb totes les seves forces durant aquests 3 anys perquè no ens desviéssim del mandat del 1r d´octubre és en @josepcosta. Ningú a Catalunya ha fet més que ell.».

També la candidata de la formació al 14-F, Laura Borràs, va contestar un fil on Costa s´excusava de la seva participació a la reunió i demanava disculpes al partit per si «aquest incident els pot perjudicar». «Res a disculpar, Pep. Sempre junts!», li responia Borràs.