05 de desembre de 2020
05.12.2020
Regió7

Salut assegura que el pla per al Nadal s’aplicarà si no es desboca la pandèmia

Ramentol alerta que si l’Rt supera l’1 i els casos augmenten les mesures per a les festes estarien en qüestió

04.12.2020 | 23:56
Salut assegura que el pla per al Nadal s’aplicarà si no es desboca la pandèmia

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va dir ahir que el pla de Nadal es complirà sempre i quan la pandèmia no es «desboqui». En declaracions a RAC1, va afirmar que la gent necessita celebrar el Nadal i va confiar que si l´epidèmia es manté en «nivells de confiança» es podrà fer. No serà així si la situació es descontrola i per exemple l´Rt «creua la línia de l´1» i augmenten els casos de covid. D´altra banda, va obrir la porta a no esperar 15 dies per passar de tram: «Si veiem que la tendència demostra una estabilització que és clara i la situació als hospitals ho permet, no estarem un dia més al tram 1». Sobre la diferència d´estratègia amb Madrid, va afirmar que l´objectiu del Govern ha estat «salvar tantes vides com fos possible».

El secretari va afirmar que esperaven un augment de l´Rt com a conseqüència de l´inicia de la reobertura però va assegurar que aquest ha arribat abans de l´esperat. Va afegir que ara es pot donar la situació que aquesta Rt es mantingui en aquest valors però per sota de l´1 o un segon escenari on sobrepassi l´1, el que comportaria una nova «expansió» de la pandèmia. Va afegir que depèn del comportament de la societat que s´estigui en un escenari o en un altre i va augurar que es començarà a veure a mitjans o finals de la propera setmana.

Ramentol es va mostrar conscient que la decisió de mantenir-se en el tram 1 perjudica econòmicament alguns sectors, però va defensar que era el més «coherent». Va afegir que les dades s´analitzen diàriament i que el deure del Govern és «minimitzar tant com es pugui el perjudici» al mateix temps que s´aconsegueix un equilibri amb l´amenaça epidèmica. De moment, esperen que l´Rt continuï creixent com a mínim durant tres dies.

Ramentol va insistir que està sobre la taula la possibilitat de fer una reobertura per territoris però va afirmar que, tot i que el Camp de Tarragona i l´Ebre tenen millors indicadors, tampoc compleixen tots els requisits ja que la pressió assistencial no és bona. També va defensar l´efectivitat del toc de queda i ha dit que s´allargarà com a mínim fins al quart tram de la desescalada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit