06 de desembre de 2020
06.12.2020
Regió7

Iceta: «ERC és un partit acomplexat

davant de Junts»

El primer secretari del PSC alerta que en 10 anys Madrid ja ha avançat Catalunya i que ara «València s’hi apropa»

05.12.2020 | 23:30
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ahir

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va contestar a les crítiques d´ERC i a la negativa dels republicans a cap tipus d´acord després de les eleccions del 14-F. «ERC és una formació acomplexada davant de Junts i Puigdemont», va etzibar Iceta ahir al programa Converses de Cope Catalunya.

«Té una espècie de pànic que l´acusin de voler fer un tripartit i es passarà la campanya a l´estil de Sergi Sabrià, negant sempre i cada cop amb més vehemència aquesta possibilitat», va continuar el primer secretari del PSC.

En paral·lel, Iceta considera que Catalunya ha de recuperar «10 anys perduts» de govern independentista. «Teníem por que Madrid ens avancés, ja ho ha fet, i ara ho pot fer València», va alertar el primer secretari del PSC.

«En aquesta dècada de procés, Catalunya no ha guanyat res perquè tenim una societat dividida i una economia més dèbil», va dir Iceta, que aposta per un canvi de tipus de Govern i de president.

«Crec que seria útil que l´independentisme passés a l´oposició», va apuntar el líder del PSC, que no va voler mostrar les cartes de quins possibles pactes postelectorals podria haver-hi a Catalunya després de les eleccions del 14 de febrer. «Si guanyo les eleccions oferiré a tots els partits la possibilitat de col·laborar, amb pactes transparents», va afirmar Iceta, que ha enumerat les seves prioritats.

«Lluitar contra la pandèmia, recuperar l´economia, la reconstrucció social i avançar en l´autogovern i el finançament autonòmic»,va manifestar el primer secretari del PSC, que entrant més en el detall va avançar que li agradaria recobrar la figura del conseller en cap a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit