06 de desembre de 2020
06.12.2020
Regió7

L’Advocacia de Catalunya veu vulnerat el dret de defensa en la revocació del tercer grau

L’entitat reclama al consell dels advocats catalans que tramiti una queixa al Consell General del Poder Judicial

05.12.2020 | 23:30
L’Advocacia de Catalunya veu vulnerat el dret de defensa en la revocació del tercer grau

La Coordinadora de l´Advocacia de Catalunya ha denunciat la vulneració del dret de defensa en l´àmbit penitenciari amb la decisió del Tribunal Suprem de revocar el tercer grau dels presos independentistes.

L´entitat ha subratllat que els jutjats de vigilància penitenciària són els encarregats de tutelar els drets dels presos, i en aquest capítol, al seu parer, entren els beneficis penitenciaris. Segons aquest grup d´advocats, el Suprem n´ha de quedar al marge. També ha criticat que l´alt tribunal estigui aplicant un «caràcter retributiu i exemplificant» que la llei penitenciària no té, i ha reclamat al Consell de l´Advocacia Catalana que tramiti una queixa al Consell General del Poder Judicial.

Aquest grup d´advocats també ha constatat que s´està «burlant» la independència judicial i la no jerarquia dels tribunals», i ha defensat que el dret penitenciari no és una disciplina que pugui ser entesa només com una mera «subordinada» del processal.

«No és el mateix un jutjat o tribunal sentenciador que el jutge de vigilància penitenciària», apunta la coordinadora, que defensa que el tribunal sentenciador es quedi al marge una vegada els condemnats passen a dependre de l´administració penitenciària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit