06 de desembre de 2020
06.12.2020
Regió7

Moscou inicia la campany de vacunació contra la covid

La capital russa habilita centres de vacunació en setanta policlíniques als quals poden acudir persones d'entre 18 i 60 anys

05.12.2020 | 23:34
Moscou inicia la campany de vacunació contra la covid

La campanya de vacunació contra la covid-19 a Rússia va arrencar ahir a Moscou, que es va convertir així a la ciutat pionera en l´ús del preparat rus Sputnik V, que fins ara havia estat administrat únicament a militars i voluntaris, en el marc de les proves clíniques. El començament de les vacunacions a la capital va coincidir amb un nou rècord de contagis diaris tant a la ciutat com al conjunt del país, amb 7.993 i 28.789 nous casos de coronavirus, respectivament.

A la ciutat, s´han habilitat centres de vacunació en setanta policlíniques, als quals en la primera etapa de la campanya poden acudir persones d´entre 18 i 60 anys pertanyents a grups de risc, com professors, sanitaris o treballadors socials.

La vacunació, de caràcter voluntari, s´efectua mitjançant cita prèvia, que se sol·licita a través d´Internet al portal de serveis de l´Ajuntament. Tot el procediment comporta aproximadament una hora, ja que inclou un examen mèdic, la preparació de la vacuna (cal descongelar-la en el moment) i un període d´observació de mitja hora després d´haver estat subministrada. La vacuna s´administra en dues dosis, per la qual cosa les persones que la van rebre ahir hauran de tornar en tres setmanes perquè se´ls injecti la segona.

En una hora, en el centre de vacunació de la filial 8 de la policlínica de consulta i diagnosi núm. 121 van ser vacunades quatre persones, segons va poder comprovar Efe.

Segons l´alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, milers de persones ja han sol·licitat cita per ser vacunades i els plans d´Ajuntament preveuen que la campanya arribi a set dels gairebé tretze milions d´habitants de la ciutat.

«Com ocorre amb qualsevol vacuna, aquesta pot provocar feblesa i un lleuger augment de la temperatura corporal en les primeres vint-i-quatre hores després de la seva administració», va advertir la directora del policlínic Núm. 2 de Moscou, Natalia Shindriayev, en declaracions a l´agència RIA Nóvosti. La doctora va recalcar que es tracta d´una «reacció absolutament normal».

Amb tot, les enquestes mostren que la població no és molt procliu a vacunar-se. Segons un sondeig publicat pel portal Superjob.ru, només el 9% dels russos està decidit fermament a vacunar-se contra la covid-19 i el 21% s´hi mostra favorable, mentre que el 80% restant manifesta reticències. «Més de 20.000 persones van rebre les dues dosis de la vacuna en el curs en les proves clíniques i només van emmalaltir 273, l´1,5%», va afirmar aquest divendres la tinent d´alcalde de Moscou Anastasía Rákova, en subratllar l´eficàcia de la Sputnik V.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit