El Govern destinarà 232 milions d´euros per fer front a la segona tanda d´ajudes per al col·lectiu d´autònoms, a la qual s´han inscrit 116.000 persones, que rebran un pagament únic de 2.000 euros per cap abans que acabin les vacances de Nadal.

Així ho van anunciar en roda de premsa el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, que van admetre que, tot i tractar-se d´una «ajuda molt important», possiblement no «compensi» les pèrdues sofertes pel sector durant la pandèmia.

Aquesta segona línia ha estat activada després de la polèmica generada al voltant de la primera convocatòria, que va acabar en un fiasco perquè el sistema emprat prioritzava l´ordre d´arribada, cosa que va generar una allau de peticions que va bloquejar el sistema, deixant milers d´autònoms sense accés als ajuts.

Per això, el segon torn d´ajudes als autònoms ha estat consensuat amb els agents econòmics i socials -patronals i sindicats- que integren el Consell Català del Treball Autònom, que es va reunir ahir a la tarda per acabar de pactar els criteris després del tancament de les inscripcions a les 15:00 hores.

«La convocatòria ha funcionat com s´esperava», va dir El Homrani, mentre que Aragonès va asseverar que el nou sistema «no ha deixat ningú enrere».