La ministra d´Afers exteriors, Arancha González Laya, va assegurar ahir que el Govern no té cap notícia que el rei emèrit Joan Carles I s´estigui plantejant viatjar a Espanya per passar-hi el Nadal. «Absolutament cap notícia, almenys jo no la tinc», va dir la titular d´Exteriors en una entrevista en la Cadena Ser a la pregunta de si l´Executiu tenia constància que Joan Carles I planegés el retorn.

La ministra va respondre així després de les informacions que en els últims dies han avançat la decisió del rei emèrit de presentar una declaració voluntària per regularitzar la seva situació fiscal davant l´Agència Tributària.

Segons el diari El País, el rei Joan Carles vol regularitzar més de 500.000 euros procedents de fons opacs suposadament gastats en tres exercicis diferents, entre 2016 i 2018, quan ja no estava protegit per la inviolabilitat. Segons el diari, l´equip jurídic de Joan Carles es va reunir amb responsables d´Hisenda per traslladar-los una proposta de regularització fiscal dels fons aliens, procedents de l´empresari mexicà Allen Sanginés-Krause, amic de l´emèrit.

També ahir, El Confidencial va publicar una informació en la qual assegura que els néts del rei van usar les targetes black per abonar desplaçaments amb Uber, fer compres a El Corte Inglés i pagar classes de piano.

Segons aquest digital, «Froilà i Victòria Frederica van ser els qui més van recórrer a aquesta línia de finançament».