El president electe dels Estats Units, el demòcrata Joe Biden, planeja nomenar secretari de Defensa el general retirat Lloyd J. Austin III, que va ser cap del Comandament Central. Si és confirmat pel Senat, Austin es convertirà en el primer afroamericà a comandar el Pentàgon.

Austin, de 67 anys, va ser cap del Comandament Central, encarregat de les operacions a l´Iraq, l´Afganistan, Iemen i Síria, la majoria dels països amb què els Estats Units estan en guerra. El general retirat va ocupar aquest càrrec entre 2013 i 2016, quan va deixar l´Exèrcit per incorporar-se a al sector privat, informa Efe.

Austin necessitarà una exempció del Congrés per ser designat com a cap del Pentàgon, ja que la llei estableix un termini de set anys des de la seva retirada per accedir al càrrec, i només n´han passat quatre.

Austin era un dels tres candidats per al càrrec juntament amb l´exsecretari de Seguretat Nacional Jeh Johnson, també afroamericà, i potser la favorita, la funcionària del Pentàgon Michèle A. Flournoy, que va ser subsecretària de Defensa durant la presidència de Barack Obama i que també sonava com la candidata més ben posicionada per encarregar-se del Pentàgon en una hipotètica victòria de Hillary Clinton el 2016.

Austin és dels pocs que han aconseguit trencar el sostre de vidre de la cúpula militar per als afroamericans.