El brot de covid-19 detectat a la residència Fiella de Tremp ha causat 40 morts des del 19 de novembre. En les darreres 24 hores s´han registrat sis noves defuncions. Actualment, el brot continua actiu i suma 94 residents i 43 treballadors positius per covid-19.

El Departament de Salut va acordar intervenir la residència de gent gran de la fundació Fiella-Sant Hospital de Tremp el 28 de novembre després que en una setmana es passés dels 57 positius als 150 en una setmana. D´aquesta manera, la direcció i gestió del centre la va assumir Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) en comptes de la gestora actual, la Fundació Sant Hospital de Tremp-Fundació Fiella.

Amb aquesta intervenció, les dotacions de personal necessàries al centre residencial les va aportar la nova gestora i el personal actual del centre ha quedat sota la seva direcció, que es coordina amb la direcció assistencial de l´Hospital Comarcal del Pallars. A més, es va activar el suport de l´Atenció Primària i del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM). Ara per ara, la residència funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres. A més, els pocs residents sense covid-19 han estat traslladats a altres residències.

Per la seva banda, En Comú Podem ha registrat una bateria de preguntes adreçades al Govern exigint explicacions sobre quines mesures urgents s´han adoptat davant el brot de covid-19 a la residència de Tremp. La formació s´ha mostrat preocupada pel reallotjament de residents de la Fundació Fiella de Tremp a centres geriàtrics de la Pobla de Segur i Guissona i pel perill de propagació de la covid-19 que aquest fet podria suposar. Tres d´aquests residents traslladats de centre han donat positiu.