L´operació tornada no va produir incidències destacables a les carreteres de la Catalunya Central durant la jornada d´ahir, en la qual després de diverses setmanes arran del confinament, es va recuperar l´eliminació de carrils ràpids a l´eix del Llobregat en sentit Barcelona.

En concret, el Servei Català de Trànsit (SCT) va recuperar els cons que inutilitzen els carrils per als vehicles que circulen a més velocitat a la C-16 a Cercs en sentit sud i a més també es van tancar els accessos Centre i Nord Berga. Al Bages, es va suprimir el carril ràpid de la C-55 que hi ha a l´alçada del Comtals, entre Manresa i Castellgalí. Tot i ser una jornada tranquil·la, ahir a la tarda i al vespre, si que hi havia una circulació intensa a l´alçada de Castellbell, en sentit sud, i que provocava uns dos quilòmetres de trànsit lent.

Pel que fa al conjunt de l´operació tornada, ahir, fins a les cinc de la tarda uns 148.000 vehicles havien tornat a l'àrea metropolitana, segons les dades facilitades a Efe pel SCT. Aquesta xifra suposa una reducció del 23% respecte al volum de vehicles que es va registrar a l'entrada a l'àrea metropolitana en el mateix període de temps el 8 de desembre del 2019.

Segons el mateix SCT, en les 24 hores de dijous passat, un dia abans de l'inici del confinament municipal, uns 480.000 vehicles van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona. Ahir, en canvi, van sortir de l'àrea metropolitana uns 139.000 vehicles, que suposa un 20,05% menys que el 8 de desembre de l'any passat.

Segons va explicar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio el director del SCT Juli Gendrau, la primera sortida del pont de la Puríssima de dijous passat es van registrar dades similars a l´any passat. Però, segons va remarcar, la mobilitat s´ha reduït molt durant el cap de setmana pel confinament municipal. Pel que fa a la Catalunya Central, dijous passat, pel Túnel del Cadí hi van passar més de 6.000 vehicles, una xifra que suposa el doble que el mateix dia de la setmana anterior i que significa que segons residents van avançar la seva estada a la Cerdanya.