09 de desembre de 2020
09.12.2020
Regió7

Cautela al Regne Unit per la reacció al·lèrgica de dues persones a la vacuna de Pfizer

Un dia després de començar la campanya de vacunació al país, les autoritats demanen que les persones amb historial d'al·lèrgies «significatives» no rebin la injecció

09.12.2020 | 12:23
Margaret Keenan, la primera dona que ahir va rebre la vacuna al Regne Unit

Preocupació al Regne Unit després que dues persones que ahir van ser vacunades amb dosis de l'antídot de Pfizer-BioNTech contra la covid-19 hagin patit reaccions al·lèrgiques. El país va arrencar aquest dimarts una campanya de vacunació que s'ha titllat d'històrica i que va dirigida a persones més grans de 80 anys i els treballadors sanitaris de les residències.

Les dues persones que han patit "una reacció anafilàctica" són treballadors de l'NHS, el Servei Nacional de Salut d'Anglaterra, segons informa la prems britànica. S'apunta, també, que es tracta en ambdós casos de persones que ja tenien altres episodis d'al·lèrgia severs al seu historial clínic i s'afirma que evolucionen favorablement.

Arran d'aquest incident, l'Agència del Medicament del Regne Unit ha demanat que qualsevol persona amb un historial de reaccions al·lèrgiques "significatives" a medicaments, aliments o vacunes, no rebin la injecció de Pfizer-BioNTech. A més, a qualsevol persona programada per rebre la vacuna aquest dimecres se li preguntarà sobre el seu historial de reaccions al·lèrgiques. A tot el país es calcula que en aquesta situació hi ha uns 200.000 britànics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook