Preocupació al Regne Unit després que dues persones que ahir van ser vacunades amb dosis de l'antídot de Pfizer-BioNTech contra la covid-19 hagin patit reaccions al·lèrgiques. El país va arrencar aquest dimarts una campanya de vacunació que s'ha titllat d'històrica i que va dirigida a persones més grans de 80 anys i els treballadors sanitaris de les residències.

Les dues persones que han patit "una reacció anafilàctica" són treballadors de l'NHS, el Servei Nacional de Salut d'Anglaterra, segons informa la prems britànica. S'apunta, també, que es tracta en ambdós casos de persones que ja tenien altres episodis d'al·lèrgia severs al seu historial clínic i s'afirma que evolucionen favorablement.

Arran d'aquest incident, l'Agència del Medicament del Regne Unit ha demanat que qualsevol persona amb un historial de reaccions al·lèrgiques "significatives" a medicaments, aliments o vacunes, no rebin la injecció de Pfizer-BioNTech. A més, a qualsevol persona programada per rebre la vacuna aquest dimecres se li preguntarà sobre el seu historial de reaccions al·lèrgiques. A tot el país es calcula que en aquesta situació hi ha uns 200.000 britànics.