Tres usuaris de la Residència Sant Bernabé de Berga han perdut la vida per la covid-19 en els últims quatre dies. Amb aquestes noves defuncions, en el decurs de la segona onada s´han produït un total d´11 morts a la residència berguedana, el que significa que un 20% dels usuaris del centre han perdut la vida per culpa del virus. A l´inici del brot, el centre assistencial berguedà tenia un total de 54 usuaris i al llarg de les setmanes els contagis van arribar a afectar a 41 residents. Una d´aquestes tres defuncions d´aquesta setmana es va produir a l´Hospital Sant Bernabé de Berga i les dues restants a l´interior de la residència. Així ho va explicar l´alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una roda de premsa virtual celebrada aquest dimecres.

L´alcaldessa va recordar però que «els testos serològics realitzats a les persones residents van permetre saber que la pràctica totalitat d´usuaris i usuàries havien generat anticossos». El passat 2 de desembre, el personal tècnic de Salut Pública va realitzar una inspecció per poder determinar el restabliment de la normalitat al centre residencial. Venturós va comentar que la residència resta a l´espera que l´autoritat competent, el Departament de Salut, comuniqui quan es podran reprendre les visites externes de familiars. D´altra banda, l´alcaldessa va confirmar que els usuaris i usuàries de la residència ja poden compartir els espais comunitaris.

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, va explicar que la residència Nostra Senyora de Queralt continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral.

A la roda de premsa, Ivan Sànchesz també va informar que durant les dues jornades de proves de cribatge massiu per detectar casos de covid-19 de la setmana passada a Berga es van realitzar 1.218 proves i es van detectar 3 casos positius de persones asimptomàtiques. El regidor Ivan Sànchez va fer un agraïment a totes les persones que es van prestar a fer les proves d´antígens a Berga.