La Fiscalia de Lleida investiga si es van incomplir els protocols davant el brot de coronavirus que de moment ha causat 42 morts a la residència de Tremp, amb uns 150 infectats. Així, el ministeri públic demanarà aquesta setmana documentació al Departament de Treball i Benestar Social, responsables de les residències a Catalunya, per acreditar el procés d´actuació del centre. De moment, però, no consta que cap família hagi denunciat els fets ni als Mossos d´Esquadra ni penalment a la justícia.

Actualment en aquest equipament de la tercera edat hi ha 92 residents i 42 treballadors amb covid-19, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. En els darreres dies, ja amb la residència sota el control del departament de Salut de la Generalitat, s´han fet diferents trasllats amb la voluntat de poder aïllar els casos per millorar les possibilitats de supervivència de les persones grans que hi residien.

Des del 28 de novembre, el centre està gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), després que la setmana anterior els casos pugessin de 57 a 150 i es decidís intervenir la residència. Ara aquesta funciona com un hospital, amb tres torns de metges i infermeres. El cas de Tremps és un dels de més alta mortalitat de tot Catalunya.