La Fundació Althaia de Manresa va comunicar ahir quatre noves morts per covid, que van elevar la xifra total a la capital del Bages fins a 294. Aquestes defuncions es va produir des del cap de setmana passat fins dimarts.

A l´Hospital Sant Joan de Déu, des del març passat hi ha hagut un total de 205 morts per culpa del virus (incloent-hi ja les quatre darreres), i a l´Hospital de Sant Andreu, 89, 25 de les quals en la segona onada, que comptabilitza des del 15 d´octubre passat. Les dues darreres en aquest centre assistencial es van comunicar dilluns d´aquesta setmana.

Pel que fa als pacients ingressats a causa de la malaltia, a Althaia, a data d´ahir, n´hi havia 55 a l´àrea de covid, un menys que el passat dia 4 de desembre, que va ser el darrer cop que es va actualitzar aquesta dada. A Sant Andreu, en aquest cas a data del 7 de desembre, hi havia 82 pacients ingressats a les unitats de la covid.

Quant a les altes, fins ahir, Althaia n´havia comptabilitzat 1.417 (11 més que les anunciades el passat dia 4), i Sant Andreu, a data del dia 7, 57, 34 de les quals en la segona onada.

Després d´una aturada pel que fa a les defuncions durant els mesos de juny, de juliol i d´agost, amb només dues morts entre els tres mesos, el setembre ja se´n van haver de lamentar quatre; l´octubre, vuit més; el novembre, 28, i en el que portem d´aquest mes de desembre, fins ahir, 18.