El Tribunal Suprem dels Estats Units va rebutjar aquest dimarts la petició feta pels partidaris del president dels Estats Units, Donald Trump, de revocar la victòria de Joe Biden a Pennsilvània.

La decisió del Suprem, format per tres jutges nomenats pel mateix president Trump, es va produir mentre els estats de tot el país estan confirmant els resultats de les presidencials perquè siguin avalats la setmana vinent pel Col·legi Electoral dels Estats Units.

Es tracta, a més, de la primera vegada que el Suprem intervé en els esforços del president dels Estats Units i els seus partidaris per revertir la victòria de Biden en les eleccions. En aquesta ocasió, segons apunta la premsa nord-americana, no es van produir grans diferències ni recusacions entre els membres, entre els quals hi havia la jutge recentment nomenada per Trump, Amy Coney Barrett.

Un grup de legisladors republicans encapçalats pel representant del Congrés dels Estats Units per Pennsilvània, Mike Kelly, va recórrer davant el Suprem al·legant que l'Assemblea General de Pennsilvània es va excedir en les seves funcions en permetre el vot per correu en aquestes presidencials, tot i que van esperar a la derrota de Trump per presentar la queixa.

En aquest sentit, el Suprem va explicar que la demanda va arribar massa tard i que a més «s'estaria privant del dret al vot a uns 6,9 milions de residents de Pennsilvània» en cas que fos aprovada.

Biden, sobrat

No obstant això, i encara que el Suprem hagués avalat les queixes republicanes, Biden continuaria sent el vencedor de les eleccions sense necessitat d'haver obtingut els vots electorals de Pennsilvània.