L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que la propietat de la nau cremada de Badalona "passava olímpicament" del que succeïa a l'edifici. Albiol ha indicat que el consistori s'havia posat en contacte amb la propietat perquè "els darrers mesos havia començat un procés administratiu de sanció urbanística per incompliment de les normes urbanístiques, ja que això és una nau industrial i s'hi estaven produint uns usos d'habitatge que no són els permesos". A preguntes dels periodistes ha criticat que l'exalcaldesa, Dolors Sabater, hagi dit que durant el seu mandat es donava ajuda social a les persones de la nau. "Que sigui prudent, que no s'hagi de menjar alguna de les afirmacions que fa", ha reblat.

Garcia Albiol ha destacat la coordinació entre les administracions, les mostres de suport d'altres alcaldes com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el Departament d'Afers Socials, que facilitarà acollida a mig termini per les persones que vivien a la nau i s'han quedat vivint al ras.

Enderrocament en dies o setmanes

L'alcalde ha explicat que el consistori serà el responsable de contractar els serveis d'una empresa especialitzada per dur a terme l'enderrocament, que ha dit que en pot produir en dies, setmanes o més. Això es produirà "segons les instruccions dels bombers i els mossos", però ha afegit que es pot anar fent parcialment, i que "el global de l'edifici no s'enderrocarà fins que mossos finalitzin la investigació.

Abans de l'enderroc de l'edifici, tant si passen dies com setmanes, ha explicat que la nau quedarà vigilada, precintada des d'un punt de vista de seguretat, i el carrer Guifré restarà tallat a la circulació.

Tres dies de dol oficial

"Estem davant d'una tragèdia de magnituds encara desconegudes", ha dit Albiol. Ha destacat que aquest divendres, amb les xifres definitives, es decretaran tres dies de dol oficial. Els actes institucionals del consistori s'han suspès.