Dues persones més han mort a la Fundació Althaia de Manresa a causa de l´epidèmia de coronavirus, segons va comunicar ahir. Amb aquestes ja són catorze les víctimes mortals comptabilitzades aquest mes en centres assistencials de la ciutat, el que vol dir que la covid-19 està provocant més d´una víctima mortal diària a Manresa.

Durant el mes de novembre van ser 34 les persones que van perdre la vida a Sant Joan de Déu o a Sant Andreu a causa de l´epidèmia, així que es manté una afectació mortal molt important de la covid-19.

Les dues noves defuncions eleven a 207 les que s´han produït durant l´epidèmia a la Fundació Althaia.

Sumades a les 89, de les quals 25 durant la segona onada, comptabilitzades a l´Hospital de Sant Andreu situen en 296 la xifra global de morts a centres sanitaris de la capital del Bages atribuïdes a l´epidèmia.

La Fundació Althaia tenia ahir 56 pacients ingressats en la seva àrea dedicada en exclusiva a la lluita contra la covid-19. Des de principis de mes hi ha hagut una lleugera tendència a la baixa en el nombre d´ingressats per coronavirus, l´1 de desembre n´hi havia 63, però encara la xifra és molt important.

La dada acumulada d´altes de pacients ingressats des des del març és de 1.420. A principis de mes eren 1.398.

La Fundació Althaia de Manresa va comunicar dimecres quatre noves morts per covid, que van elevar la xifra total a la capital del Bages fins a 294. Aquestes defuncions es va produir des del cap de setmana passat fins dimarts.