La CUP ha ofert a l 'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater formar part de la de llista de la CUP a les eleccions catalanes si les converses entre la formació anticapitalista i Guanyem Badalona en Comú segueixen avançant i es confirma el preacord aconseguit les últimes hores, tot i no tenir un acord tancat encara. Tampoc no es descarta pogués ser la cap de llista de la CUP.

Segons van explicar fonts dels anticapitalistes, el Secretariat Nacional va presentar ahir a la militància el preacord a què han arribat amb la formació de Sabater, que la inclou a la candidatura. La CUP farà un consell polític extraordinari demà en què els militants podran debatre i ratificar el preacord. Amb la CUP, les candidatures de Guanyem, que lideren Badalona, Cerdanyola, Ripollet i Girona, tenen un preacord per concórrer plegats a les eleccions del 14-F, però la fórmula de la coalició i el pes de cada formació els separen encara d´un acord definitiu. L´escull principal, segons les fonts consultades, seria el tipus d´encaix de Guanyem Badalona en Comú a la CUP, ja que, mentre que la força badalonina vol una coalició, la formació anticapitalista prefereix integrar-los com una altra més de les organitzacions vinculades sota el paraigua de Crida Constituent.

Els anticapitalistes continuen preparant-se per a les eleccions del 14-F. Ja han presentat la seva proposta política, que aposta per un «nou cicle polític» i que fixa la celebració d´un nou referèndum abans del 2025.