El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va avançar que les primeres vacunes contra la covid-19 arribaran a Espanya «en menys d´un mes», i va defensar que seran igual de segures que les ja aprovades i que estan incloses en el calendari de vacunació de tota la població. «El nostre gran horitzó d´esperança és la proximitat de les vacunes. Si tot va com s´espera i es compleixen els requisits de l´Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès), les primeres vacunes arribaran al nostre país en menys d´un mes», va destacar en la seva compareixença a la Comissió de Sanitat i Consum ahir.

El ministre va assenyalar que els assajos clínics de les vacunes «estan aconseguint resultats molt prometedors en un temps rècord», però va assegurar que seran segures. «Les vacunes que finalment passin els criteris disposaran dels mateixos nivells de seguretat que qualsevol de les aprovades», va garantir.

En aquest sentit, va argumentar que la revisió de les vacunes per part de l´EMA «s´està fent sense dreceres». «Amb les mateixes mesures que existeixen habitualment en altres medicaments. La diferència és que l´EMA ha posat en marxa un procés més àgil, que possibilita l´avaluació continuada a mesura que es generen els resultats, en lloc de fer-ho al final del procediment, com fins ara. A la UE som molt garantistes», va esgrimir. També va defensar que tindran «un control extraordinari» de farmacovigilància, és a dir, dels possibles efectes secundaris o reaccions que es puguin trobar després de l´administració de la vacuna.