L´alcaldessa de l´Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va ser imputada ahir després de declarar davant els agents de la Policia Nacional que investiguen una presumpta trama de malversació i desviació de subvencions de l´ajuntament al Consell Esportiu de la localitat.

Marín va quedar en llibertat amb l´obligació de comparèixer davant la justícia cada vegada que li sigui requerit. La causa, dirigida pel titular del jutjat d´instrucció número 2 de l´Hospitalet, té el seu origen en una denúncia presentada pel regidor del PSC de l´Hospitalet Jaume Graells -que va dimitir com a tinent d´alcalde, però no ha deixat la seva acta ni el grup municipal- per suposades irregularitats en el Consell, que van desembocar en la detenció de dos companys de govern: Cristian Alcázar, segon tinent d´alcalde, i Cristóbal Plaza, exregidor d´Esports però encara regidor.

Marín va assegurar que no dimitirà «perquè no hi ha motiu» i que, de manera immediata, demanarà al jutge que la citi a declarar per donar «totes les explicacions». L´alcaldessa de l´hospitalet va confirmar que se la investiga pels delictes de prevaricació, malversació de diner públic i omissió del deure de perseguir un delicte.

ERC presentarà una moció de censura contra Marín a la Diputació de Barcelona si no dimiteix. Així ho va anunciar el cap d´ERC a l´oposició, l´alcalde de Moià Dionís Guiteras, qui insta JxCat, soci de govern dels socialistes, a donar suport a la iniciativa. «Cap ciutadà d´aquest país entendria que es mantingués un pacte de govern amb aquestes sospites tan greus», va assegurar.

Per la seva banda, el PSC va demanar que es respecti la presumpció d´innocència de tots els implicats en el cas i va reiterar la «total confiança» en l´alcaldessa de l´Hospitalet i presidenta del partit.