El Procicat va ajornar ahir fins avui, divendres, la reunió extraordinària prevista per a ahir a la tarda per abordar si s´aixequen les mesures de tancament als centres comercials o en alguns teatres de gran aforament com el Liceu, a causa de l´incendi en una nau de Badalona, que centrava els esforços d´algunes conselleries.

El conseller d´Interior, Miquel Sàmper, va informar a primera hora d´ahir que la reunió extraordinària del Procicat se celebraria avui, segons van informar a Efe fonts del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya. En aquesta reunió del Procicat, va explicar Sàmper, s´abordarà el pla sobre ventilació per a grans superfícies que ha elaborat Protecció Civil, i que podria permetre que centres comercials i teatres com el Liceu puguin obrir els propers dies.

Sàmper va precisar que, sense passar de tram en la desescalada, es poden fer certes «apreciacions» que permetin «reinterpretar les normes», sempre que «es garanteixin aquestes ventilacions» que proposa Protecció Civil en el seu document.

Així, pel que fa al cas concret del Liceu, el titular d´Interior va subratllar que aquest teatre té una regeneració de 20 litres d´aire per persona i segon, quan els «mínims considerats òptims» són de 12,5, de manera que el seu sistema de ventilació està dins del pla que ha preparat Protecció Civil, el que permetria «relaxar les mesures del tram 1». «És una possibilitat», va afirmar el conseller d´Interior, que va advertir que cal ´esperar la decisió del Procicat.

D´altra banda, la FeSMC-UGT va sol·licitar a la Generalitat que autoritzi que reobre el sector del joc (bingos, sales recreatives i casinos), extremant les mesures de seguretat per fer front al coronavirus, segons va indicar en un comunicat ahir. «En vista a la situació de la pandèmia, creiem que la Generalitat ha de donar resposta al col·lectiu de treballadors i treballadores del sector del joc, que necessiten el seu lloc de treball per poder tirar endavant, i una estabilitat que avui dia no tenen», va afegir el sindicat. Ahir a la tarda els treballadors del sector del joc es van manifestar a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb l´objectiu de protestar contra el tancament de les sales de joc que va decretar el Departament de Salut.